Ons Team

Ons team bevat een mooie combinatie van jong en oud en verschillende disciplines. Initiatiefnemer Jeanita Berkhout en toezichthouders Hans Créton en Frank Schalkwijk zijn expert op het gebied van vitaal en gezond ouder worden. Hans en de bestuurders Anouk Doornebos, Roy Scheffer en Jeanita hebben ervaring met lesgeven en affiniteit met het onderwijs. Medewerker Herma-Jozé is onze ervaren coach en Paulin Gueth is onze communicatie-expert.

Jeanita over hoe Stichting Oudzendbureau is ontstaan:

Tijdens mijn studie raakte ik geïnspireerd door de woorden van Herma-Jozé (75): “Van de ene op de andere dag ben je niets meer”. Zij doelde hier op de overgang van haar werkende naar haar gepensioneerde leven. Ik vond het zo zonde en onnodig dat senioren zich zo voelen, dus daar wilde ik iets aan doen.  Daarom volgt Stichting Oudzendbureau nu de wens en het advies op van Herma-Jozé namens diverse senioren: “Ik heb de ervaring, gebruik het!”.

Jeanita en Herma-Jozé bij hun eerste ontmoeting die illustreert hoeveel jongeren nog kunnen leren van senioren.

Het Bestuur

Jeanita Berkhout (initiatiefnemer en voorzitter)
Jeanita heeft een grote passie voor zowel ouderen als het onderwijs. Zij heeft haar diploma behaald voor de master Vitality & Ageing (vitaliteit en ouder worden) en heeft gewerkt met ouderen binnen de thuiszorg, verpleegzorg en als buddy. Daarnaast heeft zij gewerkt in het voortgezet onderwijs als docent, tutor, coördinator en projectleider. Jeanita wil dat de samenleving met een positievere blik naar ouderen kijkt en dat de samenleving hun kwaliteiten, kennis en ervaring ziet en benut. Jeanita is binnen het Oudzendbureau verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en netwerkvorming.

Anouk Doornebos (secretaris)
Anouk is opgeleid als orthopedagoog en docent wiskunde en voert deze functies uit in het voortgezet onderwijs. Ze heeft ervaring met het begeleiden van leerlingen, het geven van workshops aan ouders/leerlingen en het opzetten en coördineren van aanvullende onderwijsprogramma’s, zoals de zomerschool. Ze heeft meer interesse gekregen in het betekenisvol ouder worden door haar ouders die zich als mantelzorger hebben ingezet in de laatste levensfase van haar oma.

‘‘Door 2,5 jaar samen met oma in één huis te hebben gewoond, heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk het voor senioren is dat zij nog deel uitmaken van de samenleving. Het gevoel dat zij bij een groep horen (familie/vrienden/werk) geeft hen het gevoel dat zij er nog toe doen.’’ 

Roy Scheffer (penningmeester)
Roy heeft een gevarieerde professionele achtergrond. De laatste 20 jaar heeft hij in het onderwijs gewerkt als docent en teamleider. Hij geeft les in de vakken economie en Engels en is vooral werkzaam in het vmbo. Voor hij in het onderwijs werkte, had hij een eigen bedrijf samen met een compagnon. In 2000 heeft hij zich laten uitkopen. Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies op financieel en administratief gebied bekleed, na onder andere een avondopleiding heao (hoger economisch en administratief onderwijs) te hebben gedaan. Gedurende de jaren heeft Roy meerdere bedrijven helpen opstarten en meestal de financiële kant voor zijn rekening genomen. Dat doet hij bij het Oudzendbureau ook met veel plezier.

De Raad van Advies

Frank Schalkwijk
Frank is opgeleid als arts, gerontoloog en onderzoeker. Met zijn wetenschappelijke onderzoek richtte hij zich op verschillende maatschappelijke uitdagingen van veroudering. Frank heeft daarnaast een sterke focus op sociaal ondernemerschap op het gebied van vitaliteit en gezonde veroudering. Hij organiseerde de EIT (Health Summer School for Entrepreneurship and Innovation; zomerschool over gezondheid voor ondernemerschap en innovatie) en is actief als coach voor startende innovators in de gezondheidszorg. Vanuit deze achtergrond adviseert en ondersteunt hij Stichting Oudzendbureau. 

Hans Créton
Hans heeft zijn hele beroepsleven gewerkt als docent wiskunde in het voortgezet onderwijs. Hij is tevens lerarenopleider geweest aan de Universiteit Utrecht, gaf coachtrainingen aan diverse politiekorpsen en is gepromoveerd op het onderwerp “orde houden in een klas”. Na zijn pensionering is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt en zich gaan verdiepen in het onderwerp “gezond en vitaal ouder worden”. Hans controleert of Stichting Oudzendbureau aan dit onderwerp bijdraagt en houdt toezicht op het beleid en de financiën. Verder heeft Hans een adviserende rol en werkt hij mee aan het opstellen en geven van workshops aan senioren over het opstellen van de ideale vacature.

Herma-Joze Blaauwgeers (coach en adviseur)
Herma-Joze heeft internationale ervaring op het gebied van management en coaching in commerciële, non-profit en overheidsorganisaties. Deze ervaring past zij toe binnen haar coachende en adviserende rol voor Stichting Oudzendbureau.

Paulin Gueth (communicatiemedewerker)
Paulin is afgestudeerd op het gebied van communicatie en houdt zich voor Stichting Oudzendbureau bezig met het onderhoud van de website en het design van de ideale vacatures. Verder heeft zij een adviserende rol wat betreft de communicatiestromen.

%d bloggers liken dit: