Het omgekeerde oudzendbureau

Levenswijs

De meest gebruikelijke manier om te solliciteren is door te reageren op vacatures; 80 procent van de sollicitanten solliciteert nog op die manier. Je moet hierbij vaak in een specifiek profiel passen en er is veel concurrentie. Vanwege de vele vooroordelen rondom oudere werknemers zal dit profiel vaak
impliciet en soms zelfs expliciet op een jongere doelgroep zijn gericht.

Logisch dat je als oudere dan weinig kans meer maakt. Bij het Omgekeerde Oudzendbureau reageren 50+’ers niet op vacatures van bedrijven, maar worden ze geholpen een eigen ideale vacature op te stellen die vervolgens wordt uitgezet binnen het netwerk van HR-afdelingen en recruiters van passende organisaties.


Het principe van het Omgekeerde Oudzendbureau is te vergelijken met het versturen van een open sollicitatie. Dit heeft vele voordelen:

  • je kunt eerlijk zijn over wie je bent en waar je krachten liggen, je toont je pro-actief en je kunt doelgericht op zoek naar een baan die echt bij je past en waar je enthousiast van wordt.
  • Daarnaast is er een grote kans dat er geen vacature online staat, maar organisaties jouw kwaliteiten wel goed kunnen gebruiken. Een open sollicitatie is een win win situatie voor zowel de HR-afdelingen en recruiters van een bedrijf als voor de oudere werknemer die een baan zoekt.

%d bloggers liken dit: