\

Ons team

Ons team bevat een mooie combinatie van jong en oud en uit verschillende disciplines. Initiatiefnemer Jeanita Berkhout en adviseurs Hans Créton en Frank Schalkwijk zijn experts op het gebied van vitaal en gezond ouder worden. Hans en de bestuurders Monique Hallegraeff, Roy Scheffer en Jeanita hebben ervaring met lesgeven en affiniteit met het onderwijs. 

Het bestuur

JeanitA Berkhout (initiatiefnemer en Voorzitter)

Jeanita heeft een grote passie voor zowel het welzijn van senioren als het onderwijs. Zij is afgestudeerd voor de master Vitality & Ageing (vitaliteit en ouder worden) en heeft gewerkt met senioren binnen de thuiszorg, verpleegzorg en als buddy. Verder heeft zij gewerkt in het voortgezet onderwijs als docent, tutor, coördinator en projectleider. Momenteel is zij ook werkzaam als managementtalent binnen de zorg. Jeanita wil dat de samenleving met een positievere blik naar ouderen kijkt en dat de samenleving hun kwaliteiten, kennis en ervaring ziet en benut. Jeanita is binnen Stichting Oudzendbureau verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en netwerkvorming.

Jeanita over hoe Stichting Oudzendbureau is ontstaan:

Tijdens mijn studie raakte ik geïnspireerd door de woorden van Herma-Jozé (75): “Van de ene op de andere dag ben je niets meer”. Zij doelde hier op de overgang van haar werkende naar haar gepensioneerde leven. Ik vind het zo zonde en onnodig dat senioren zich zo voelen, dus daar wil ik iets aan doen.  Daarom volgt Stichting Oudzendbureau nu de wens en het advies op van Herma-Jozé namens diverse senioren: “Ik heb de ervaring, gebruik het!”.

Monique Hallegraeff

Monique Hallegraeff zet zich graag in voor Oudzendbureau. De interactie met de wereld om je heen hoort bij het behouden van een gezonde persoonlijkheid en verdient dan ook extra aandacht op het moment dat je werkzame leven ophoudt omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. De behoefte “to know & grow” blijft bestaan en geeft als deze goed wordt ingevuld betekenis aan het leven. Een werkomgeving waarin je door verrassende uitdagingen je ervaring kunt gebruiken en jezelf opnieuw kunt uitvinden is wat je nodig hebt. Daar gaat Oudzendbureau je bij helpen, dus neem snel contact op!

Monique heeft in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven gewerkt en werkt op dit moment in het onderwijs, in een coachende functie.

Roy Scheffer (penningmeester)

Roy heeft een gevarieerde professionele achtergrond. De laatste 20 jaar heeft hij in het onderwijs gewerkt als docent en teamleider. Hij geeft les in de vakken Economie en Engels en is vooral werkzaam in het vmbo. Voor hij in het onderwijs werkte, had hij een eigen bedrijf samen met een compagnon. In 2000 heeft hij zich laten uitkopen. Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies op financieel en administratief gebied bekleed, na o.a. een avondopleiding heao (hoger economisch en administratief onderwijs) te hebben gedaan. Gedurende de jaren heeft hij meerdere bedrijven helpen opstarten en heeft hij meestal de financiële kant voor zijn rekening genomen. Dat doet hij bij het Oudzendbureau ook met veel plezier.

De raad van advies

Hans Créton

Hans heeft zijn hele beroepsleven gewerkt als docent wiskunde in het voortgezet onderwijs. Hij is tevens lerarenopleider geweest aan de Universiteit Utrecht, gaf coachtrainingen aan diverse politiekorpsen en is gepromoveerd op het onderwerp “orde houden in een klas”. Na zijn pensionering is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt en zich gaan verdiepen in het onderwerp “gezond en vitaal ouder worden”. Hans adviseert Stichting Oudzendbureau vanuit de bril van senioren en onderwijsinstellingen.

Frank Schalkwijk

Frank is opgeleid als arts, gerontoloog en onderzoeker. Met zijn wetenschappelijke onderzoek richtte hij zich op verschillende maatschappelijke uitdagingen van veroudering. Frank heeft daarnaast een sterke focus op sociaal ondernemerschap op het gebied van vitaliteit en gezonde veroudering. Hij organiseerde de EIT (Health Summer School for Entrepreneurship and Innovation; zomerschool over gezondheid voor ondernemerschap en innovatie) en is actief als coach voor startende innovators in de gezondheidszorg. Vanuit deze achtergrond adviseert en ondersteunt hij Stichting Oudzendbureau.